son kötülenen tanımları
-ninja turtles/#7325
genel istatistikler
toplam90
bugün0
dün0
bu ay0
geçen ay0
toplam +13
toplam -1

bulunma hal eki

    ünsüz benzeşmesi kuralı gereğince sert sessiz ile biten bir ismi arkasına geldiğinde -te'ye veya -ta'ya dönüşen ektir. basit mantığı ile türkçe'nin ne kadar düzgün bir dil olduğuna delâlet eder.
    (30.04.2006 19:15)

kuzen

    dilimize fransızca'dan geçmiş bir sözcüktür. aslı; amca/dayı/hala/teyze oğlu anlamına gelen cousindır*. eğer cousine diye yazılırsa*bu seferaynı akrabaların kızı anlamına gelir. ingilizce'ye de cousin şeklinde geçmiştir.
    bir de eskiden biz bunlara amcaoğlu/emmioğlu/emmoğlu gibi türkçe sıfatlarla seslenirdik. niye bunlar kuzen oldu anlayamadım o ayrı.
    (bkz: anneye mam demek)
    (bkz: babaya ded demek)
    (30.04.2006 14:46)

20 nisan 2006 diyara saldırı olayı

    bir daha olmamasını ümid ettiğimiz tacizdir. aksi takdirde bir gece vakti tabutlardan kalkılacak, saldırgan(lar)ın kanı emilecektir.
    (30.04.2006 14:36)

dünyayı kurtaran adam

    amerika'daki sinema okullarında gösterildiği söylenen film. bir film çekilirken yapılmaması gereken bütün hatalar, bu filmde birarada bulunuyormuş zira...
    (30.04.2006 14:32)

starbucks

    çok akıllı büyüme stratejileri ile mcdonalds'dan bile daha hızlı yayılan, abd merkezli kahvehane markası. aynı cadde üzerinde birden fazla dükkan açıp düşük fiyat vererek müşterileri kendine bağlayarak diğer kahvehanelerin batmasına sebep olur. bir de sürekli sosyal sorumluluk projeleri yürütür.
    (30.04.2006 14:01)

yüzde yüz erkek yoktur

    her erkekte az da olsa bulunan östrojen hormonunun varlığının bilinmesiyle üzerinde düşünülebilecek önerme. böyle düşünülürse her kadında az çok testosteron da bulunduğu için yuzde yuz kadın yoktur iddiası da gündeme getirebilir.
    (30.04.2006 13:54)

ichbin

    almanca 'ben ...im' anlamına gelen ich bin'in bitişik yazılmış hali. ingilizcedeki 'i am' gibi bişey.
    (30.04.2006 13:51)

öss

    yeryüzündeki en saçma üniversite giriş sınavı. gerçi üniversite giriş sınavı'nın kendisi saçmadır. pek çok gelişmiş ülkede böyle bir sınav dahi bulunmamaktadır. liseyi bitirirsiniz. notlarınız, katıldığınız faaliyetler bellidir. jüri ile doğrudan ya da dolaylı yollardan görüşürsünüz. ondan sonra kabul edilirsiniz veya edilmezsiniz. tabi bu ülkeler fırsat eşitliğinin maksimum düzeyde olduğu, torpilin de minimum düzeyde olduğu ülkelerdir. bu sınavın merkezden yapılması ve birbirinden farklı okullara tek nitelikli sınavla öğrenci alınması üniversite mantığı ile çelişir.
    lakin türkiye şartlarında yapılabilecek en adil üniversite seçme sistemi, merkezi yapılan çoktan seçmeli sınavdır. soruların kalitesini, geldiği konuları ayrı bir kalemde incelemek gerekir.
    (30.04.2006 13:47)

hayat sigortası

    yaptıranının vefatı halinde mirasçılarına tazminat ödenmesini sağlayan sigorta türü. lakin ismi itibariye biraz mantıkdışı gibi görünmektedir, sanki hayatımızı para karşılığı garanti altına alıyorlar gibi...
    (30.04.2006 13:36)

caesar

    bu sözcük kendisini roma'nın halefi olarak gören imparatorluklarca da kullanılmıştır. almancadaki kaiser
    *, rusçadaki tzar* bu sözcükten gelmektedir.
    (30.04.2006 13:32)

ninja turtles

    bu çizgi filmde sahip splinter'ın talebeleri olan ninja kaplumbağaların karşısında kötü adamı şreydır ile ortağı krank vardır. bu ikisi dünyayı elegeçirip x boyutuna taşımak için kader birlği etmişlerse de, schredder en yakın adamları olan rocksteady ile beebop yüzünden her girişimlerinde hüsrana uğrarlar, sonra aralarında bi güzel kavga ederler. ekseriyetle magmada kocaman bir topun içinde yaşarlar zira yeryüzünde illegal olarak görülürler. yukarıya ucunda bi matkapla yer katmanının delerek ilerleyen bi modülle çıkarlar. çıktıklarında arkalarından lavlar yükselir ve bu lavlar bazen ninjaların ayaklarını yakar. krank dünyayı ele eçirmek için bazen x boyutundan askerler getirir, ama bu ancak aradaki bağlantıyı sağladığında olur. bazen de kendileri o tarafa geçerler ve orada mahsur kalırlar.
    shredder, splinter gibi japon kökenli olup splinter'a yakın derecede dövüş sanatlarına hakimdir, fakat uzakdoğu bilgeliğinden nasibini alamamış sürekli dünyalık peşinde koşan bir gözüdönmüştür. krank ise bedeni olmayan bir beyin olup, hareket ihtiyacını midesindeki boşlukta konuşlandığu sibernetik bir vücut yardımı ile gidermektedir.
    (29.04.2006 19:23)

gereksiz başlık

    sırf çok sayıda başlık sahibi olmak için yapilan kasıntının yan etkilerinden biri.
    (29.04.2006 19:13)

yonja com

    davetiye ile ücretsiz üye olunabilen, özel üyelikleri** paralı olan tanışma sitesi. karşı cinsle tanışmadan ziyade eski ve yeni arkadaşları unutmama için kullanılası evlâ olan site.
    (29.04.2006 19:12)

freedom

shakira

    kolombiyalı kadın şarkıcı. lübnan asıllı abd'li bir baba ile kolombiyalı bir annenin kızıdır. melezliği itibari ile şarkı konseptlerine yer yer oryantal öğeler verdiği de görülmektedir.* şarkıları ingilizce veya ispanyolcadır.
    (29.04.2006 17:38)

sayfa: 1-2-3-4-5-6

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.